ESILEHELE

VAIMULIK


KONTAKT


NƕUKOGU


TOIMKOND


UUDISED


TRƜKISED


JUTLUSE- JA PALVERAAMAT


LEERIKOOL


KIRIK JA KOGUDUS


FOTOALBUM


LINGID


SISEVEEB


IN MEMORIAM


VAIMULIK  Kuu juhtsƵnad ja mƵtisklused

2014

Ei ole siin juuti ega kreeklast, ei ole siin orja ega vaba, ei ole siin meest ega naist, sest te kƵik olete Ć¼ks Kristuses Jeesuses. Gl 3:28

Armas lugeja!

Maikuu on meie kirikuaastas kevadine pühade kuu. Traditsiooniliselt pühitseme maikuu esimesel pühapäeval leeripüha ning sellele järgneval pühapäeval peame emadepäeva. Maikuu pühapäevad aga jäävad sellel aastal tervikuna Ülestõusmispühade järgsesse aega ja Nelipüha ootusesse. Ristikoguduse sünnipäev on tänavu ju alles juunikuu teisel pühapäeval.

Maikuu pühapäevadel kuuleme Pühakirja sõna Jeesuse ülestõusmise järgsest ilmumisest oma jüngritele ning meile antud Püha Vaimu tuleku tõotusest. Valmistutakse meenutama Nelipüha sündmust, mil Issanda jüngritele valati välja Püha Vaim ning selle tulemusena kogudusega liitus tuhandeid inimesi.

Kahe aastatuhande vältel on Jumal oma Pühal Vaimul lasknud puudutada miljonite inimeste südameid.

Vahel võib küll imestudes küsida: „Miks tänapäeval meie keskel pole näha ega kuulda nii vägevaid imetegusid, millest Piibel jutustab?” Miks meie kaasajal ei kohta sellist äratust nagu oli Nelipüha päevil? Piiblisse kokku kogutud imelised tunnistused sellest, kuidas Jumal inimesi on ajaloo vältel puudutanud ja kutsunud, on justkui kontsentraat väga pika perioodi vältel toimunust. Sinna ongi kirja saanud need erilised sündmused. Halli argipäeva lahjendav igavus on neilt lehekülgedelt välja jäänud, sest isegi ühe inimese elus on nii palju argipäeva hallust, et see ei mahuks raamatusse ära. Tagasi vaadates jäävad mälusõelale just need eredad silmapilgud, mis meid elus on kõnetanud. Elu helgete ja imeliste hetkede märkamine on ka suur Jumala armuand Pühas Vaimus. Meie elu on tegelikult palju imelisem kui oskame arvata. Kõnelegu siis ka selle aasta Leeripüha nooruse rõõmsast lootusest ja siirast usust, Emadepäev ema armastuse murdumatust kindlusest, Taevaminemispüha elu igavikulisuse usust ning Jumala Vaimu elustavast ligiolust, mis igapäevase argihalluse keskele laseb sündida uuel usul, lootusel ja armastusel.

 

Rõõmsa kohtumiseni kirikus:

Mart Salumäe

Koguduse õpetaja

← tagasi kuu juhtsõna lehele | ← esilehele | ↑ üles
Kiriku aadress: 817 Mt Pleasant Rd, Toronto, ON M4P 2L1, Canada
tel 00 1 416 483 5847 | stpeterstoronto@rogers.com | www.eelk.ee/toronto.peetri
Esilehele Eestikeelsele esilehele English